dimarts, 12 de febrer del 2008

Crisi professional entre el professorat.


En l'actualitat, l'educació és un àmbit que està deixant-se cada vegada més apartat, i es dóna més importància a altres activitats menys valuoses per al nostre futur;la qual cosa coporta una crisi professional entre el professorat.

La passada matinada, a la porta de l'institut d'educació secundària Carles Salvador, va tindre lloc un esdeveniment de vandalisme. El cotxe del director va ser destrossat. No se sap qui va ser el causant d'aquesta acció malgrat haver interrogat l'alumnat de l'institut.En el procés de recollida d'informació,hem conclòs que molts alumnes són agressius i no pareix que tinguen vergonya a l'hora de faltar el respecte al professorat.

Aquesta actitud afavoreix una crisi professional entre el professorat, ja que hem aconseguit que els alumnes ja no tinguen educació; a les aules es donen situacions de desordre, escàndol...Cada vegada són més els joves que no volen estudiar, però que tampoc deixen fer-ho a la resta amb la seua falta d'atenció i de comportament a classe.

Veiem els professors com a culpables d'aquest problema però, qui és el vertader culpable?. Hem arribat a un moment en el qual és més important un partit de futbol que preparar les classes que es donaran al dia següent, hem arribat a un terme on tots improvisem la feina.

Els polítics veuen la política com una meta de discussió i continu conflicte; ja no és aquell àmbit capaç de millorar la nostra societat i les nostres formes de viure.

La dedicació a l'educació cada vegada es redueix més i nosaltres no ens imposem en contra del govern. Volen que estiguem callats i contents per l'educació tan fàcil que ens donen, una formació insuficient.

L'única solució que es pot prendre és posar més atenció en aquest àmbit i així poder terminar amb aquesta crisi que afectarà a l'organització del nostre futur. Ara el problema afecta al professorat, però en un futur ens afectarà a tots.