dimarts, 29 de gener del 2008

Quin Nadal volem? per David LLobell

Compra, gasta i malgasta. Aquest és el missatge amb el qual ens bombardegen a l’època de Nadal, i més o menys dissimuladament, ens intenten convéncer que si no cremem la nostra targeta de crèdit, serem infeliços, i la majoria de vegades ho aconsegueixen. Per tant, l' objectiu és comunicar a la societat: compra i seràs feliç i passaràs uns nadals molt bonics.

Només cal acudir a algun dels nombrosos centres comercials i observar la quantitat de gent que hi acudeix, encendre el televisor i observar i sentir el cúmul d’imatges i missatges publicitaris, que és el que jo mateix comprove diàriament. A més, un 80% de la població gasta més de 600 euros per Nadal i 4 de cada 5 habitants visita més de 3 vegades a la setmana el centre comercial, les estadístiques parlen a soles. I és que cada vegada s’identifica més el Nadal amb el comunisme excessiu; regals, menjar per menjar, llums i més llums encesos sense necessitat, i actualment, no està el món com per a tirar coets i malgastar els pocs recursos que hi queden.


En conclusió, la gent s’ha quedat amb la part consumista del Nadal, i sols cal sortir al carrer per adonarse’n. Cal restablir un Nadal més tradicional i esborrar la “nova”, que no bona, visió del Nadal.

David Llobell Bartual

2 comentaris:

Rubén ha dit...

M'agrada molt com començes amb la frase:"compra, gasta , malgasta".
Un 8,95.

Pepe [l'alumne, xd] ha dit...

Està bé, però el meu és millor, XD.


Està molt bé, però podries haver-lo fet més llarg, que al costat del de rubén que està repetit 2 vegades queda curt i tot, jaja